Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sećanje na žrtve Drugog svetskog rata u Velebitu

2019-04-13
20:34
Forrás
Pannon RTV
Pomen srpskim žrtvama koje su stradale prilikom ulaska mađarskih fašističkih trupa 1941. godine.

Na spomeniku na groblju, koji je podigla rodbina nastradalih, ispisana su imena sedmoro stanovnika Velebita, i navedeno da ima i dve neimenovane žrtve. Na početku pomen je održao mesni pravoslavni paroh, a učesnici su položili cveće žalosti.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža kaže da je za miran zajednički život Srba i Mađara važno da oprostimo za događaje u prošlosti: „Istorija je mnogo toga različitog donela ovom podneblju, tako se i kaže da su u istorijskom vihoru ovdašnji ljudi svašta preživeli. Smatram da je zajednička vrednost svih nas da umemo da gledamo u budućnost, da zajedno možemo da gradimo. Da bi sve to zajedno mogli, potrebno je da poštujemo tradiciju jedni drugih, jezik, i veru. Samo tako možemo da idemo u budućnost".

Velebit

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Pravila važe i za bicikliste

Ko pusti dete mlađe od 12 godina da vozi bicikl bez pratnje, ili se dete mlađe vozi bez pravilnog sedišta, može da računa na ozbiljne kazne.

Započela sezona kupanja

U Subotici je danas započela zvanična kupališna sezona, u Bačkoj Topoli su spremni na obali Zobnatičkog jezera, u Adi već nedelju dana rade, a Kanjiža kreće za vikend.