Ugrás a tartalomra
szegedi villamos
Wikimedia Commons/Mr. Furrier

Segedinski tramvaj dolaziće do Subotice

2019-09-20
15:24
Forrás
VajdaságMA, Délmagyarország
Prema pisanju segedinskih novina, nakon što se uspostavi železnička veza između dva grada, saobraćaće i tramvaj.

Dnevni list Delmađarorsag (Južna Mađarska) navodi da će od 2022. godine biti ponovo uspostavljena železnička veza između Segedina i Subotice, te da će nakon vozova saobraćati i tramvaji.

Juče je naime u Segedinu zasedala radna grupa koja se bavi obnovom želeničke pruge Segedin-Subotica. Poverenik mađarske vlade Janoš Lazar je rekao da se planira da se još ove godine sklope svi ugovori i sporazumi. Deonica u Srbiji će se graditi iz mađarskog bankovnog kredita, saradnjom Mađarske i Srbije. Vrednost investicije će i na srpskoj i mađarskoj strani da iznosi 20 milijardi forinti (oko 58 miliona evra).

Poverenik mađarske vlade Janoš Lazar je dodao da su planovi gotovi, radovi mogu da započnu sledećeg proleća. Prvi cilj je vraćanje železničkog saobraćaja koji će da organizuju železnička preduzeća obe države, a sledeći cilj je da tramvaj iz Segedina može da pređe sve do Subotice.

Segedin
tramvaj
Subotica

Slične vesti

Most

12:23

Falutakarítási akció Horgoson

Mintegy 25 önkéntes gyűlt össze ma a Művelődési Ház mellett Horgoson. Füvet vágtak, gereblyéztek és szemetet szedtek. A céljuk az volt, hogy a falu egyik legforgalmasabb része megszépüljön.

Najnovije

18:29, Frissítve: 18:40

Gradi se i doteruje Martonoš

U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Népszerű

Najčitanije