Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Seljačka opera otvara novu sezonu Novosadskog pozorišta

2020.09.17
21:56
2020.09.17
22:05
Forrás
Pannon RTV
Predstava "Seljačka opera" otvara u ponedeljak 21. septembra 47. sezonu Novosadskog pozorišta. Publika može prisustvovati predstavi u skladu sa epidemiološkim propisima.

"Seljačku operu" Bele Pintera prvbitno je izvelo Novosadsko pozorište zajedno sa Narodnim pozorištem iz Segedina. Izvođenje predstave zakazano za mart u Segedinu, moralo je biti otkazano u poslednjem trenutku, a u sadašnjoj predstavi, koja će se prikazati u Novom Sadu, samo će jedan mađarski glumac učestvovati.

"Čekali smo priliku da stavimo tačku na kraj rečenice i napokon predstavimo ovu predstavu publici, jer je jako volimo, a mislim da će se svideti i publici." rekao je Gergelj Kali, glumac iz Mađarske.

Uloge segedinskih umetnika preuzeli su glumci Novosadskog pozorišta.

Pannon RTV

Osim "Seljačke opere," Novosadsko pozorište ove sezone planira premijerno prikazivanje za još pet predstava.

„Juče smo započeli sa radom na predstavi "Paravani" Žana Geneta, u kojoj doslovno učestvuje čitava trupa, u režiji izvrsnog bosanskog reditelja Dina Mustafića. A paralelno sa tim moramo dovršiti komad Eugena Joneska pod nazivom "Rinocerusi". " rekao je Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta.

Po ulasku u pozorište, gledaocima će se izmeriti telesna temperatura, a takođe će morati koristiti sredstva za dezinfekciju. U zgradi pozorišta obavezno je nositi zaštitnu masku, a mora se obratiti pažnja i na fizičku distancu.

Novosadsko pozorište
sezona
Seljačka opera

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.