Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Senćanska Skupština odlučivala o rebalansu budžeta

2018.07.18
20:03
2018.07.18
20:08
Forrás
Pannon RTV
Gradiće se nova toplana za 200 miliona dinara, a 30 miliona dinara namenjeno je popravci gradskih i prigradskih saobraćajnica.

Na sednici Skupštine opštine u Senti odlučeno je o rebalansu budžeta za 2018. godinu. O pojedinostima javnost je upoznata na konferenciji za medije. Na sednici u utorak najvažnija tačka bio je rebalans budžeta za 2018. godinu, a izmene su se dogodile po više tačaka.

„Najvažnija izmena odnosi se na uključivanje novih projekata u budžet. Nakon toga, odlučeno je o investicija u obdaništa od pet miliona koje neće biti prebačene na obdaništa, već na račun opštine, te izjednačavanje troškova svih opštinskih korisnika" rekal je Marta Rac Sabo, šef odborničke grupe SVM u Skupštini opštine.

U ovogodišnji budžet uvršćeno je više značajnih investicja. Između ostalog, izgradnja nove toplane čija je vrednost preko 200 miliona dinara. Pored toga, u budžetu se izdvaja i suma opredeljena za održavanje gradskih i prigradskih puteva.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Drugo ulaganje koje se izdvaja po visini je ulaganje u saobraćajnice, asfaltiranje Baštenske i ulice Zoltana Čuke. Ova investicija je ukupno oko 30 miliona dinara, od čega je 24 miliona obezbedila autonomna pokrajina Vojvodina preko Uprave za kapitalna ulaganja, dok je opština obezbedila 6,5 miliona dinara" kaže Igor Stojkov, sekretar Skupštine opštine Senta.

Na sednici Skupštine opštine prihvaćen je novi razvojni turistički program koji razrađuje turističke mogućnosti senćanske opštine i kako ih iskoristiti. Jedna od ključnih tačaka je izgradnja brenda Senćanske bitke.

„Prilikom obeležavanja dana opštine možemo da vidimo da je to već počelo sa vinom, sa čokoladama u „Almaši" poslastičarnici ili sa „Reel Chocolate" čokoladom na temu Senaćanske bitke. Uz podršku pobratimskog grada ostvarena je i stalna postavka koja se može posetiti u vidikovcu i koja za osnovu ima Senćansku bitku" kaže Sebastian Stantić, odbornik SVM-a.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Plan turističkog razvoja veliku pažnju posvećuje i godišnjim festivalima. Nadležni kažu da su mogućnosti postojećih atrakcija već uvrstili u ovaj program.

Senta
Senćanska Skupština
Marta Rac Sabo
Igor Stojkov

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.