Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Senta ima predstavnika u ekstremnim sportovima

2019-09-18
18:50
2019-09-18
19:18
Forrás
RTV Pannon
Rukovodstvo grada je u utorak primilo Igora Saboa, koji je prvi sportista iz Srbije koji je završio ekstremni triatlon „Janošik XTRI" u Slovačkoj.

Senćanski sportista je na međunarodnom ekstremnom triatlonu ostvario izuzetne rezultate. Na prijemu, Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta naglasio je da je  sportista završio veoma teško takmičenje kojim je ne samo ime Srbije, već i Sente proneo u inostranstvu: „Kada sam pročitao istoriju takmičenja, zaključio sam da  onaj ko ga završi može da bude ponosan, jer gotovo trećina ili i više takmičara ni ne može da završi ovaj ekstremni triatlon, koji se sastoji od takmičenja u plivanju, potom biciklizmu i kao treće u trčanju."

U Senti sport i popularisanje zdravog načina života ima izuzetno važno mesto – naglasio je Danilo Popov. Član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu ponosan je na uspeh Igora Saboa koji je izuzetan uzor mladima: „Ovo je rezultat dugog, teškog rada, napornih treninga, imao je saradnika u dobrom treneru koji mu je bio kao pomoćnik tokom priprema, koji mu je pomagao stručnim i zdravstvenim savetima. Ovo je dobar primer da ova vrsta sporta – koji je veliki izazov i nije za svakoga – ima svog predstavanika i u Senti."

Igor Sabo je završio jedan od najtežih evropskih triatlona. Nakon plivanja četiri kilometra u hladnoj vodi, sledila je vožnja bicikla 190 kilometara gde je prevalio visinsku razliku od 2.700 metara, te trčanje na 45 kilometara sa visinskom razlikom od 3.300 metara. Igor Sabo, takmičar u ekstremnom triatlonu na prijemu kod opštinskog rukvodstva rekao je: „Na takmičenju se sam izdržavaš. Odnosno, sam treba da obezbediš unos energije, tečnosti, sve to moraš da poneseš na takmičenje, koje traje i 19 časova, te ima dosta toga da se ponese. Postoje kontrolni punktovi, do kojih treba stići u određenom roku, kod 100 kilometara vožnje bicikla treba da stigneš recimo ujutru do 8 časova, i kod trčanja ima takva četiri punkta. Malo je nedostajalo da ne stignem do jedne kapije, ali ne zbog moje greške, jednostavno, mnogo toga se skupilo, i do kraja nisi siguran kako će se odvijati."

Učesnici trku treba da završe za 21 čas. Igor Sabo je u cilj ušao nakon 18 časova i 57 minuta, i tako stigao na 37. mesto. Na ovako ozbiljnom nadmetanju za takmičare je je pobeda i samo stizanje do cilja.

Senta
ekstremno
sport
Igor Sabo
triatlon

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.