Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Senta iza sebe ima jednu ekonomski konkurentnu godinu

2022.01.12
12:02
2022.01.12
17:25
Forrás
Pannon RTV
Senta je završila jednu ekonomski konkurentnu godinu - rekao je predsednik te opštine Rudolf Cegledi u svojoj oceni protekle godine. Od 900 miliona dinara, prošle godine je realizovano nekoliko ulaganja koje poboljšavaju kvalitet života građana.

Dinamičan razvoj se planira i za 2022. godinu.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Opština Senta je 2021. godine bila prinuđena da iz godišnjeg budžeta povuče više od 40 miliona dinara zbog duga apoteka, koje su još bile u državnom vlasništvu. Prošle godine je istekla i poslednja rata kredita uzetog za razvojne projekte još pre deset godina, u iznosu od 21 milion dinara. Rešavanje svega ovoga će olakšati realizaciju investicija planiranih za 2022. godinu - rekao je Sebastijan Stantić, član opštinskog veća Sente zadužen za privredu i turizam.

„Ove godine počinjemo da naseljavamo naš industrijski park, jer je stigla odluka Agencije za povrat imovine da se neizgrađene parcele u industrijskom parku oslobođaju od procesa vraćanja. Želimo da završimo kanalizacionu mrežu u gradu, kako bismo bili prva opština u zemlji koja ima postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacionu mrežu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Prošle godine je jedna italijanska kompanija otvorila radnu jedinicu u Senti, koja je obezbedila posao za 60 ljudi, a ove godine u Sentu stiže i jedna mađarska investiciona kompanija. Izgradnja rezervoara za vodu u okviru jednog okvirnog sporazuma planirana je za 2022. godinu - rekao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

„U toku je izrada projektne dokumentacije za toplovod, dako da će uskoro biti završena i kompletna obnova istog, a u toku je i nekoliko uređenja zamljišta, poput premeštanja autobuske stanice, koja će obogati naš grad i ceo region novim sadržajima. To su stvari koje je trebalo pripremiti da bi se mogle realizovati u narednih nekoliko godina."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Očekuje se da će izgradnja tržnog centra na mestu autobuske stanice biti završena još ove godine, čime će se obezbediti dodatna radna mesta za meštane ili stanovnike ovog kraja - dodao je predsednik opštine.

Senta
Rudolf Cegledi
ocena godine

Najnovije

12:00, Frissítve: 12:08

Gorivo jeftinije za četiri dinara

Litar evrodizela će do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 201 dinar za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 171 dinara za litar. Nove cene stupiće na snagu od 15 časova.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.