Ugrás a tartalomra
Pixabay

Senta proširuje program pomoći porodici

2021.02.23
14:16
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava u Senti u poslednje vreme je donela više odluka, pravilnika i programa koji se odnose na podršku porodici.

Atila Juhas, član Opštinskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje kaže da od ovog januara za svako novorođenče u Senti izdvajaju 35 hiljada dinara.

Dodaje da će se uskoro pred Skupštinom opštinom naći odluka koja će propisati da ovu pomoć ne dobijaju samo porodice gde su oba roditelja Senćani, već i oni gde je to samo jedan od roditelja, ili da ukoliko to nije ni jedno od roditelja, porodica živi na teritoriji opštine kao mestu stanovanja.

Član Opštinskog veća kaže da žele ubuduće da potpomažu i vantelesnu oplodnju i da će se odluka o tome uskoro naći pred odbornicima. 

Pixabay/alfcermed

„Postoji jedna vrsta republičke i pokrajinske pomoći za različite oblike vantelesne oplodnje, za bebe iz epruvete. Lokalna samouprava Sente bi želela da učestvuje u daljoj razradi. Ukoliko je jedan mladi par već prošao kroz više ovakvih procedura, neuspešno, lokalna samouprava bi im obezbedila još jednu mogućnost. Smatramo da je veoma važno da se na ovaj način borimo za natalitet, za rast opštine, da nastupimo u interesu opštine" rekao je Atila Juhas, član Opštinskog veća Senta zadužen za kulturu i obrazovanje. 

Senta
porodica
pomoć
Atila Juhas

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije