Ugrás a tartalomra
Pixabay

Senta proširuje program pomoći porodici

2021.02.23
14:16
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava u Senti u poslednje vreme je donela više odluka, pravilnika i programa koji se odnose na podršku porodici.

Atila Juhas, član Opštinskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje kaže da od ovog januara za svako novorođenče u Senti izdvajaju 35 hiljada dinara.

Dodaje da će se uskoro pred Skupštinom opštinom naći odluka koja će propisati da ovu pomoć ne dobijaju samo porodice gde su oba roditelja Senćani, već i oni gde je to samo jedan od roditelja, ili da ukoliko to nije ni jedno od roditelja, porodica živi na teritoriji opštine kao mestu stanovanja.

Član Opštinskog veća kaže da žele ubuduće da potpomažu i vantelesnu oplodnju i da će se odluka o tome uskoro naći pred odbornicima. 

Pixabay/alfcermed

„Postoji jedna vrsta republičke i pokrajinske pomoći za različite oblike vantelesne oplodnje, za bebe iz epruvete. Lokalna samouprava Sente bi želela da učestvuje u daljoj razradi. Ukoliko je jedan mladi par već prošao kroz više ovakvih procedura, neuspešno, lokalna samouprava bi im obezbedila još jednu mogućnost. Smatramo da je veoma važno da se na ovaj način borimo za natalitet, za rast opštine, da nastupimo u interesu opštine" rekao je Atila Juhas, član Opštinskog veća Senta zadužen za kulturu i obrazovanje. 

Senta
porodica
pomoć
Atila Juhas

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!