Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

2017-10-09
21:08
Forrás
Pannon RTV
U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.

Prema preliminarnim rezultatima je lista koju je podržao Savez vojvođanskih Mađara osvojila većinu u 5 mesnih zajednica. Koordinator Kornel Tot je tim povodom rekao da je ovaj uspeh značajan jer je SVM jedina partija u Srbiji koja ima svoje predstavnike od mesne zajednice do Evropskog parlamenta.

Srpska napredna stranka je osvojila većinu u dve mesne zajednice. Predsednik senćanskog odbora SNS Ištvan Đeri je kazao da je SNS osvojila dobar rezultat jer se prvi put pojavila na izborima za mesne zajednice, a pobedila je u dve, a to su Kevi i Topart u centru.

Opoziciona lista "Zajedno za Sentu" je takođe prvi put izašla na izbore, a prema nezvaničnim rezultatima je na nivou opštine osvojila dva mesta u savetima mesnih zajendica. Njihov kandidat je postao član saveta mesne zajednice Gornji breg. Ferenc Žoldoš, šef odborničke grupe Mađarskog pokreta je izjavio da je ceo sistem takav da se glasa za pojedince, ali da ljudi uglavnom glasaju za stranke te se stoga desilo da onaj ko pobeđuje, osvaja sve.

Jučerašnji izbori su protekli bez incidenata. Tri mesne zajednice u gradu i četiri van grada dobile su nove sazive saveta. Šefica uprave lokalne samouprave Senta je rekla da je bilo upisano 20.961 birača, a da je izlaznost bila oko 20 posto, uglavnom bilo u gradu. Ona je posebno istaknula Kevi i Bogaraš gde je izlaznost bila preko 50 posto.

Senta
izbori
mesne zajednice
SVM

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Stiže Mikulaš!

Negde sutra ujutru, a negde već večeras stiže Mikulaš. Deca ga željno čekaju, da vide šta je doneo u lepo složene čizme ili cipelice. Brojni običaji vezuju se za Mikulaša (Svetog Nikolu).