Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Senta: Umetničko veče u Rest-artu

2020.02.01
18:12
Forrás
Pannon RTV
Serija događaja u novootvorenom senćanskom prostoru zajednice Rest-art započela je u petak uveče umetničkom večeri “Dubina” autora Đerđa Viraga.

Glumac Mađarskog kamernog teatra Senta, Laslo Kolar-Klemenc pročitao je omiljene tekstove iz njegove zbirke novele “Zašto se stvari odmiču?”. Predstavu je pratio Đula Juhas, član orkestra Juhas, koji je tekstove pratio na violi.

U novom prostoru zajednice biće prikazano 9 predstava glumaca Kamernog teatra. Sledeće Rest-art veče biće priređeno 14. februara. U predstavi “Među oblacima” nastupiće šest glumaca Mađarskog kamernog teatra Senta. Ulaz za sve predastave je slobodan.

Senta
umetnici

Slične vesti

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.