Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Sijarto: EU treba da ubrza proces proširenja

2018.08.28
19:00
Forrás
MTI
Evropska unija bi trebala doneti važnu odluku, da ubrza proces proširenja – izjavio je mađarski ministar spoljne politike i spoljne trgovine u Budimpešti.

Peter Sijarto je primio kolegu Tudora Uljanovskog, ministra spoljnih poslova Moldavije i evropskih integracija. Nakon konsultacija obe strane su dale saopštenje za javnost u okviru jesenje sednice šefova misija ambasadora Mađarske.

Peter Sijarto je u govoru naglasio da je mađarska vlada mišljenja da EU može biti ponovo konkurentna na duži rok, ako je u stanju da se bavi ne samo svakodnevnim problemima, nego da pogleda preko horizonta i donosi razumljive odluke o strateškim pitanjima.

proširenje
Sijarto

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.
18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.