Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sijarto: izbori u Srbiji važni su i za Mađare

2022.04.04
14:12
Forrás
Pannon RTV
U nedelju su održani izbori i u Srbiji i oni nisu bili bitni samo za Srbe, već i za nas Mađarima – napisao je ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske na svojoj Fejsbuk stranici.

Peter Sijarto je izneo da su izbori u Srbiji za Mađare važni iz dva razloga: jednim delom zbog budućnosti vojvođanskih Mađara, a drugim „jer veoma mnogo radimo" na tome da iz istorijskih odnosa nastane istorijsko prijateljstvo između dva naroda.

„Na osnovu jučerašnjih rezultata sa radošću možemo da objavimo da nastavak sledi. Nismo samo mi juče požnjeli istorijsku pobedu, već i od strane SVM-a podržan i predsednik Aleksandar Vučić, koji je veliki prijatelj Mađara" – objavio je mađarski ministar.

Dodao je: dve „istorijske pobede" dobra su vest za svakog Mađara i svakog Srbina na obe strane granice. „Verovatno ni ne moram da kažem da je moj skorašnji razgovor sa mojim prijateljem Nikolom Selakovićem, kolegom ministrom spoljnih poslova, protekao u dobrom raspoloženju" – napisao je Peter Sijarto.

Peter Sijarto
izbori

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.