Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sijarto: izbori u Srbiji važni su i za Mađare

2022.04.04
14:12
Forrás
Pannon RTV
U nedelju su održani izbori i u Srbiji i oni nisu bili bitni samo za Srbe, već i za nas Mađarima – napisao je ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske na svojoj Fejsbuk stranici.

Peter Sijarto je izneo da su izbori u Srbiji za Mađare važni iz dva razloga: jednim delom zbog budućnosti vojvođanskih Mađara, a drugim „jer veoma mnogo radimo" na tome da iz istorijskih odnosa nastane istorijsko prijateljstvo između dva naroda.

„Na osnovu jučerašnjih rezultata sa radošću možemo da objavimo da nastavak sledi. Nismo samo mi juče požnjeli istorijsku pobedu, već i od strane SVM-a podržan i predsednik Aleksandar Vučić, koji je veliki prijatelj Mađara" – objavio je mađarski ministar.

Dodao je: dve „istorijske pobede" dobra su vest za svakog Mađara i svakog Srbina na obe strane granice. „Verovatno ni ne moram da kažem da je moj skorašnji razgovor sa mojim prijateljem Nikolom Selakovićem, kolegom ministrom spoljnih poslova, protekao u dobrom raspoloženju" – napisao je Peter Sijarto.

Peter Sijarto
izbori

Najnovije

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.