Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sijarto: izbori u Srbiji važni su i za Mađare

2022.04.04
14:12
Forrás
Pannon RTV
U nedelju su održani izbori i u Srbiji i oni nisu bili bitni samo za Srbe, već i za nas Mađarima – napisao je ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske na svojoj Fejsbuk stranici.

Peter Sijarto je izneo da su izbori u Srbiji za Mađare važni iz dva razloga: jednim delom zbog budućnosti vojvođanskih Mađara, a drugim „jer veoma mnogo radimo" na tome da iz istorijskih odnosa nastane istorijsko prijateljstvo između dva naroda.

„Na osnovu jučerašnjih rezultata sa radošću možemo da objavimo da nastavak sledi. Nismo samo mi juče požnjeli istorijsku pobedu, već i od strane SVM-a podržan i predsednik Aleksandar Vučić, koji je veliki prijatelj Mađara" – objavio je mađarski ministar.

Dodao je: dve „istorijske pobede" dobra su vest za svakog Mađara i svakog Srbina na obe strane granice. „Verovatno ni ne moram da kažem da je moj skorašnji razgovor sa mojim prijateljem Nikolom Selakovićem, kolegom ministrom spoljnih poslova, protekao u dobrom raspoloženju" – napisao je Peter Sijarto.

Peter Sijarto
izbori

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:19

Deca na Putu Krsta

U Subotici je u nedelju popodne održano sećanje na stradanje i raspeće Isusa Hrista. Četrnaest stanki na Putu Krsta ovoga puta su prošla deca.

Najčitanije

U Kanjiži ukradene košnice

Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.