Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sijarto: Mađarska će dati vakcine Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

2021.06.28
19:30
Forrás
Pannon RTV
Kako bi se u regionu povećala zaštita od virusa korona, Mađarska će po 200 hiljada vakcina dati Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori – objavio je mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova.

Peter Sijarto je na susretu Višegradske četvrke u Poljskoj, na kojem su učestvovali i diplomatski predstavnici balkanskih država, rekao: što su zaštićeniji susedi, to i je i u zdravstvenom smislu situacija u Mađarskoj sigurnija. Zbog toga će Mađarska po 200 hiljada vakcina obezbediti stanovnicima Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kako bi se ubrzala kampanja imunizacije – rekao je Sijarto.

Peter Sijarto
vakcina
Bosna i Hercegovina
Crna Gora

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.