Ugrás a tartalomra

Sijarto: Mađarska u isto vreme trpi pritisak i se istoka i sa juga

2022.07.03
09:57
2022.07.03
17:01
Forrás
MTI
Političar je naglasio da je u cilju zaustavljanja migranata potrebno formirati granične lovačke jedinice.

Mađarska se istovremeno nalazi pod pritiskom i sa istoka i sa juga - rekao je Peter Sijarto na Radiju Košut, u emisiji  „Nedeljne novine". Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine je objasnio da sa istoka svakodnevno stiže od 12 do 13 hiljada ratnih izbeglica, koje imaju pravo da uđu u Mađarsku, jer bežeći od rata ne mogu nigde drugde da odu, osim u komšiluk.

Sa druge strane, oni koji dolaze sa juga, nemaju pravo da uđu u zemlju, jer ilegalni migranti nelegalno prelaze granice nekoliko bezbednih zemalja, uključujući i granice Srbije i Mađarske - naglasio je prvi čovek  Ministarstva.

Ovaj političar je takođe naglasio i to da Mađarska na jugu i dalje ne dozvoljava ilegalnim migrantima da uđu u zemlju, naprotiv, striktno štiti svoje granice, zbog čega je neophodno formiranje granične lovačke jedinice.

Peter Sijarto je istakao da je važno da NATO, pored izazova na istoku, obrati pažnju i na izazove na jugu, gde pretnja od terorizma postaje sve ozbiljniji problem, a kao rezultat gladi, koja se može predvideti zbog nedostatka žita u Ukrajini , može se očekivati neviđeno povećanje migracionih talasa.

Mađarska
Sijarto
granica

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.