Ugrás a tartalomra

Sijarto: Možda ograda i prema Rumuniji

2017.05.23
15:18
Ukoliko bude potrebe, Mađarska će proširiti odbranu svoje granice i gradnjom ograde na mađarsko-rumunskoj granici, izjavio je Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i spoljne ekonomije Mađarske
Ukoliko bude potrebe, Mađarska će proširiti odbranu svoje granice i gradnjom ograde na mađarsko-rumunskoj granici, izjavio je Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i spoljne ekonomije Mađarske. O takvoj mogućnosti postoje i stalne konsulatacije sa rumunskim rukovodstvom, rekao je Sijarto. „Samo stroga kontrola granice Mađarske, kao i ograda podignuta na delu sa Srbijom bila je rešenje za ilegalnu migraciju", kaže Sijarto. Ove godine u Italiju je do sada stiglo 50.000 ilegalnih migranata, što je za 47 odsto više nego u ovo vreme prošle godine, u Rumuniju je ušlo 1054 migranta, što je 70 odsto više, izneo je mađarski ministar. Zbog lepog vremena raste pritisak migranata, a dogovor između Evropske unije i Turske je krhak. Mađarski ministar je rekao da je EU kritikuje Tursku, a kontinent je svoju bezbednost stavio u ruke turskog predsednika. Brige zadaje i nestabilna unutrašnjo-politička situacija u Makedoniji, a prema rečima mađarskog ministra, zabrinjavajuće je i što EU umesto da traži rešenje problema, dozvoljava pritisak prema onima koji imaju rešenja i spremni su da ih primene.
ograda
Peter Sijarto
Rumunija

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.