Ugrás a tartalomra

Sijarto: Pruga Budimpešta-Beograd sad još važnija

2020.04.24
15:53
2020.04.24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Mađarski ministar spoljnih poslova u emisiji Subjektiv na RTV Panon rekao da se program ekonomskog razvoja u Vojvodini nastavlja.

Rekonstrukcija pruge Budimpešta-Beograd sada je od još većeg interesa obe države – rekao je Peter Sijarto prilikom gostovanja u našoj emisiji Subjektiv.

Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine je dodao da je cilj Srbije i Mađarske između ostalog i osiguravanje najkonkurentnije rute kineske robe namenjene zapadnoj Evropi a koja stiže u grčke luke.

Naglasio je, da je kineska Eximbanka potpisala ugovor o finansiranju mađarske deonice, prema tome ne postoje ni finansijske prepreke za ulaganje.

Istovremeno, železnička pruga Segedin-Subotica-Baja je takođe prioritet, plan je završetak do 2022. godine. Postoji dobra nada da nakon završetka epidemije mađarska privreda poprimi veliki zamah i ponovo vrati na put razvitka – istakao je Peter Sijarto.

“Svaki Mađar može računati na svakog Mađara, nećemo ostaviti ni jednog Mađara samog, pa je prirodno da računamo i na prekogranične mađarske zajednice kada govorimo o ponovnom pokretanju mađarske ekonomije i zato definitivno želimo nastavak programa ekonomskog razvoja.”

Kompletan intervju sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine možete pogledati večeras u 19:30 na TV Panon.

Budimpešta-Beograd
pruga
rekonstrukcija
Segedin-Subotica-Baja
železnica
Peter Sijarto

Najnovije

17:35, Frissítve: 21:13

Uručene nagrade poljoprivrednog sajma

Glavna nagrada Međunarodnog poljoprivrednog sajma, traktor marke Belarus, otišao je u Futog kod Novog Sada. Poslednjeg dana poljoprivrednog sajma srećnim dobitnicima su uručene nagrade, a događaj su ocenjivali organizatori.

Najčitanije

Uživo sa Vojvođanskog galopa

Danas se održava 10. Vojvođanski galop. Panon televizija će uživo prenositi svečano otvaranje i trke od podneva, a finale i dodelu nagrada od 18 časova sa subotičkog Hipodroma.