Ugrás a tartalomra

Sijarto: Pruga Budimpešta-Beograd sad još važnija

2020.04.24
15:53
2020.04.24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Mađarski ministar spoljnih poslova u emisiji Subjektiv na RTV Panon rekao da se program ekonomskog razvoja u Vojvodini nastavlja.

Rekonstrukcija pruge Budimpešta-Beograd sada je od još većeg interesa obe države – rekao je Peter Sijarto prilikom gostovanja u našoj emisiji Subjektiv.

Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine je dodao da je cilj Srbije i Mađarske između ostalog i osiguravanje najkonkurentnije rute kineske robe namenjene zapadnoj Evropi a koja stiže u grčke luke.

Naglasio je, da je kineska Eximbanka potpisala ugovor o finansiranju mađarske deonice, prema tome ne postoje ni finansijske prepreke za ulaganje.

Istovremeno, železnička pruga Segedin-Subotica-Baja je takođe prioritet, plan je završetak do 2022. godine. Postoji dobra nada da nakon završetka epidemije mađarska privreda poprimi veliki zamah i ponovo vrati na put razvitka – istakao je Peter Sijarto.

“Svaki Mađar može računati na svakog Mađara, nećemo ostaviti ni jednog Mađara samog, pa je prirodno da računamo i na prekogranične mađarske zajednice kada govorimo o ponovnom pokretanju mađarske ekonomije i zato definitivno želimo nastavak programa ekonomskog razvoja.”

Kompletan intervju sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine možete pogledati večeras u 19:30 na TV Panon.

Budimpešta-Beograd
pruga
rekonstrukcija
Segedin-Subotica-Baja
železnica
Peter Sijarto

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:19

Deca na Putu Krsta

U Subotici je u nedelju popodne održano sećanje na stradanje i raspeće Isusa Hrista. Četrnaest stanki na Putu Krsta ovoga puta su prošla deca.

Najčitanije

U Kanjiži ukradene košnice

Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.