Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Sijarto: sve je više migranata

2020.05.14
18:19
Forrás
Pannon RTV
Ne samo što je migracija prisutna, već predstavlja sve ozbiljniju pretnju - rekao je Peter Sijarto, mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova nakon razgovora sa premijerom Malte.

Ministar Sijarto je primetio da je zbog pandemije manje političkih rasprava o migraciji, ali je malteški premijer izneo da je do njih samo u prva dva meseca ove godine stiglo više ilegalnih migranata nego tokom čitave prošle godine. Kampovi su puni, a brodovi koji dovoze migrante na malteške obale predstavljaju veliki problem. Prema informacijama na obali Libije je 650 hiljada ljudi koji čekaju da je napuste u pravcu Evrope. Sada Maltežani na svojoj koži osećaju posledice vanrednog licemerja i štetnosti evropske migracione politike kojoj smo se mi u proteklih pet godina veoma odlučno suprotstavili – naglasio je Sijarto. Dodao je da su se saglasili u tome da je ispravan  stav Mađarske da je potrebno pomoć odneti tamo gde nastaju problemi, a ne probleme dovoditi tamo gde ih nema.

migrant
migracija
Peter Sijarto
Malta
Evropa

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon