Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Sijarto: Želim da se zahvalim vojvođanskim Mađarima

2019-05-27
13:47
Forrás
Pannon RTV
Peter Sijarto zahvalio se na učešću vojvođanskim Mađarima koji su sada po prvi put mogli da učestvuju na izborima za EP.

Mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova rekao je da će naredni dani biti odlučujući da u Briselu, na osnovu rezultata nedeljnih izbora, izgrade Evropu u čijoj osnovi će biti snažne nacija, hrišćanska kultura i zaustavljanje migracije. Očekuje velike rasprave i dugotrajna dogovaranja unutar grupacije Evropskih narodnih partija, kao i unutar drugih grupacija partija. Uspeh Fidesa temeljno će uticati na dalje usmeravanje politike grupacije Narodnih partija, dodao je.

„U prvom redu želeo bih da se zahvalim vojvođanskim Mađarima. Mislim da ima nečeg uzvišenog u tome da pripadnici mađarske nacije, koji žive izvan teritorije Evropske unije, kao pripadnici mađarske nacije mogu da utiču na to kako će izgledati budućnost Evrope, koja opet ima velikog uticaja na budućnost mađarskog naroda. Smatram da je to velika stvar što su vojvođanski Mađari mogli da glasaju i i zahvaljujemo im se što su u ovako velikom broju izašli i izneli svoje mišljenje" podvukao je Peter Sijarto.

Sijarto
Mađari

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.