Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

"Skala Garden" se ponovila novim mašinama

2019-05-30
21:41
Forrás
Pannon RTV
Subotičko preduzeće „Skala Garden" realizovalo investiciju od milion i po evra zahvaljujući fondaciji Prosperitati.

Proizvođač zalivnih sistema, subotički "Skala Garden" je zahvaljujući konkursu fondacije Prosperitati i pomoći mađarske vlade nabavio pet novih mašina. Na taj način biće otvoreno 20 novih radnih mesta. Mašine su danas svečano predate na korišćenje. Njima će se ubrzati proizvodni proces, smanjiće se potrošnja struje i značajno poboljšati kvalitet proizvoda.

Tehnički direktor firme Viktor Engi je rekao da se radi o dve mašine od 160 tona, dve od 120 i jednoj od 90 tona koje izlivaju proizvode koji rade pod pritiskom od 10, 6 i 3 bara za zalivne sisteme u poljoprivredi.

Vlasnik firme Srđan Skala je kazao da ovo ulaganje, koje je podržano konkursom, ima mnoge pozitivne strane poput otvaranja novih radnih mesta, izlaska na nova tržišta u zemlji i inostranstvu, te proizvodnju konkurentnijih proizvoda.

Direktor fondacije Prosperitati Balint Juhas je rekao da još nije bilo situacije kao danas, da se u istom danu predaju na korišćenje tri pogona, dok je državni sekretar Mađarske za prekogranični ekonomski razvoj Peter Kiš-Parciu kazao da neće stati, već da će nastaviti da otvaraju nove konkurse.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je kazao da je jako ponosan na učinjeno, jer mu je ovo već 16-ta svečana predaja novih pogona i mašina.

Skala Garden Kft.
Fondacija Prosperitati
Balint Juhas
Ištvan Pastor
Peter Kiš-Parciu

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije