Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Škola plivanja u Adi za decu iz obdaništa i nižih razreda

2022.06.30
14:29
2022.06.30
17:54
Forrás
Pannon RTV
Plivački klub „Delfin" već više od 20 godina dočekuje mališane iz obdaništa i nižih razreda osnovne škole.

Počela je kupališna sezona, i to je vreme kada i škole plivanja otvaraju svoja vrata. Na kupalištu u Adi za decu iz obdaništa i nižih razreda osnovne škole održavaju više obuka  za učenje plivanja.

Plivački klub „Delfin" već više od 20 godina tokom letnjih meseci dočekuje mališane iz obdaništa i nižih razreda osnovne škole. Sarađuje sa Rekreacionim centrom „Adica" i već je ove godine u školu plivanja upisano više od pedesetoro dece. „Dolazim već treću godinu. Jako mi se sviđa. Sada napolju vežbamo, ono što inače radimo u vodi, jer još nam uvek nisu rekli da možemo da uđemo u vodu" objašnjava Bence Besedeš.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mladen Matić kaže: „Došao sam u školu plivanja, jer ne znam da plivam. Volim vodu, ali samo plitku vodu. Ako idem u dublju vodu sa Kekom ili Bokijem onda nosim „mišiće" na naduvavanje da ne potonem."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sa decom se bavi više pedagoga. Na prvom času mališani vežbaju u dečijem bazenu, ali sa tehnikama plivanja nastavljaju u velikom bazenu.

„Plivanje smatram važnim jer je to sportska disciplina koja razvija sve mišiće, nema takve grupe mišića koje izrazito razvija, već utiče na celokupno zdravlje. Na žalost, klub nema dovoljno plivača, preko leta bi trebalo da dođe mnogo više dece, zbog toga koristim priliku da svakog pozovem u klub. Da deca idu na takmičenja i da se druže" kaže Jelena Vlanikolin, trener plivanja u Plivačkom klubu „Delfin" u Adi.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Trener naglašava da je važno u što ranijem uzrastu početi sa plivanjem jer blagotvorno utiče na razvoj deteta.

škola

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.