Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Škola u Hajdukovu dobila nove prozore i vrata

2021.09.16
16:20
2021.09.16
17:54
Forrás
Pannon RTV
U osnovnoj školi u Hajdukovu zamenjena je stolarija. U obrazovnoj ustanovi obnovljeno je 38 prozora i nekoliko vrata, od sredstava dobijenih na tenderu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Na zgradu osnovne škole u Hajdukovu postavljeni su moderni, novi prozori. Trenutno ovde ima 109 učenika, koji sada mogu da pohađaju nastavu u boljim uslovima - rekla je direktorica Ana Sič.

„Ne preostaje mi ništa drugo nego da se zahvalim Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje što su ovi poslovi obavljeni na vreme i pošteno, i da su od 1. septembra naši učenici mogli započeti školsku godinu u lepoj školi sa novim prozorima, prozorima koji nisu opasni po njihovo zdravlje."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica je rekao da je ova investicija vredna milion 270 hiljada dinara.

„Pre nekoliko godina je inače, zahvaljujući istom sekretarijatu, popravljena i obnovljena krovna konstrukcija. Takođe smatram da je važno reći da je zamenu vrata i prozora obavila firma iz Hajdukova. To je svakako važno i uverili smo se da je posao obavljen u dobrom kvalitetu, na zadovoljstvo 109 učenika koji nastavu slušaju ovde, u Osnovnoj školi „Petefi Šandor" u Hajdukovu."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje raspisao je u februaru konkurs za obnovu obrazovnih ustanova, na koji se prijavilo više od 210 ustanova. Konkurs je raspisan za 91 milion dinara.

Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje: „Moguda kažem da je u poslednje četiri godine Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje podržao obnovu škole u Hajdukovu sa oko četiri i po miliona dinara, kako za obnovu centralne zgrade, tako i za izmešteno odeljenje."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Žolt Sakalaš je takođe rekao da će Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje sledeće godine raspisati nekoliko konkursa za obnovu zgrada više škola. Pokrajinski sekretar za obrazovanje je naglasio da će do kraja godine biti raspisan konkurs koji će biti predviđen za obnovu pomoćnih objekata u školama.

dr Balint Pastor
Ana Sič
Žolt Sakalaš

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.