Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Škole obezbeđuju produženi boravak do 20. juna, moguće popravljanje ocena

2023.06.02
13:11
2023.06.02
16:15
Forrás
Pannon RTV
Sasvim je izvesno da će školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti završena 6. juna - potvrdio je našoj medijskoj kući Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Produženi boravak za decu će biti organizovan u školama do 20. juna, tako da roditelji koji ne mogu da pronađu drugi način za čuvanje dece i dalje mogu svoju decu odvesti u školu. Vaspitno-obrazovne ustanove nakon 6. juna će organizovati aktivnosti za decu prema programu koji propisuje ministarstvo. Sakalaš je naglasio da skraćenje školske godine ne utiče na malu maturu i prijemne ispite.

Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje: „Vlada Srbije je donela odluku, prema kojoj je Ministarstvo prosvete obavestilo škole da se školska godina završava 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u republici, to se naravno odnosi i na osnovne i srednje škole koje rade u pokrajini. To praktično znači da su profesori dužni da do sledećeg ponedeljka zaključe ocene, takoreći da učine predlog zaključne ocene učenika iz pojedinih predmeta. Ocene će zapravo biti zaključene dve nedelje ranije, ali Ministarstvo je ostavilo mogućnost učenicima da, ukoliko to žele, mogu da te ocene poprave do 20. juna."

škola
Žolt Sakalaš

Slične vesti

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.