Ugrás a tartalomra

Školske torbe i paketi za oko 1400 prvaka na mađarskom jeziku

2021.08.31
19:55
2021.08.31
20:01
Forrás
Pannon RTV
Centralna predaja darova održana je u Temerinu.

Oko 1400 đaka prvaka vojvođanskih Mađara dobiće poklon školske torbe i pribor od mađarske vlade, udruženja Rakoci i Mađarskog nacionalnog saveta. U Temerinu je 52 prvaka na mađarskom jeziku preuzelo ove pakete. Na centralnoj manifestaciji predaje poklon paketa su pored ostalih bili prisutni i Arpad Janoš Potapi državni sekretar Mađarske zadužen za nacionalnu politiku, Ištvan Pastor predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Jene Hajnal, predsednik MNS. Sedište Mađarskog kulturnog centra Karolj Sirmai bilo je dupke puno decom i roditeljima. Svi su se radovali školskim torbama i sadržajnim paketima. Ove poklone dobija već 11. generacija, a vrednost je preko 5 hiljada dinara.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Jene Hajnal je izjavio da je za roditelje, decu i celu zajednicu dobro ako deca uče na maternjem jeziku i da se roditeljima olakša teret jer se u paketu nalazi sve što je potrebno za prvi razred.

Pannon RTV/Molnár Ádám

U svečanom obraćanju je Arpad Janoš Potapi istakao da je svaki Mađar važan i da svi nastoje da pruže podršku još od jaslica. Smatram da je jako dobro da MNS ima paket za polazak u školu i da kroz program Vackor i udruženje Rakoci pomaže prvake, a mađarska vlada svakom školarcu obezbeđuje podršku u obrazoanju već 20 godina.

Program u Temerinu je začinio kulturni program MKC Karolj Sirmai.

prvaci
paket
torba
Temerin

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.