Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Skrining raka dojke na teritoriji Opštine Kanjiža

2021.08.19
15:03
2021.08.19
16:33
Forrás
Pannon RTV
Od 30. avgusta biće dostupan besplatan mamografski pregled u Domu zdravlja u Kanjiži i u Horgošu. Pregled će na mobilnom uređaju izvršiti stručnjaci Kliničkog centra Vojvodina, a svi zainteresovani će dolaziti u unapred određenom terminu.

Od svih carcinoma kod žena se najčešće javlja rak dojke, zbog toga je veoma važno da žene starije od 40 godina prođu pregled na mamografu, koji će sada biti besplatan u Domu zdravlja u Kanjiži. Na osnovu snimaka stručnjaci mogu prepoznati i najmanju promenu.

Karolina Đolai, direktor, Dom zdravlja Kanjiža: „To je jedan jednostavan pregled, zapravo jedno snimanje i uzimanje ličnih podataka od žena. Snimak se odmah šalje u Klinički centar u Novom Sadu, žena dobija dijagnozu u roku od 2-3 dana, a ako je potrebno imaće na raspolaganju i dodatne preglede preko reda."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Preventivni skrining na rak dojke sprovodi se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Lokalne samouprave u Kanjiži. Organizatori obezbeđuju transport prijavljenih iz naseljenih mesta do mesta gde se obavlja mamografija.

Robert Fejstamer, predsednik Opštine Kanjiža: „Preventivni pregled biće u Kanjiži i Horgošu, za to mi obezbeđujemo logističku pozadinu. Naravno, snabdevanje i ishranu lekara i specijalista koji dolaze iz Novog Sada finansira Lokalna samouprava."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Zainteresovani se mogu prijaviti na navedene brojeve telefona ili lično u Domu zdravlja, odnosno u kancelarijama Mesnih zajednica. Preventivni pregled će biti dostupan ženama iz opštine, sve dok postoji potreba za istim.

Kontakt podaci se mogu pronaći i na internet stranici RTV Pannon.

skrining raka
Kanjiža
pregled

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.