Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Skupština grada na temu razvoja turizma, nagradi „Ferenc Bodrogvari" i kadrovskim rešenjima

2022.05.04
13:11
2022.05.04
16:45
Forrás
Pannon RTV
Redovna, 22. sednica Skupštine grada biće održana sutra, a odbornici će odlučivati o dobitnicima nagrade „Dr Ferenc Bodrogvari", o razvoju turizma, kao i o jednom broju imenovanja.

Odbornici Skupštine grada Subotice će u četvrtak na sednici raspravljati o sedam tačaka dnevnog reda. Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, posebno je istakao dve. Jedna se odnosi na odluku o dodeli nagrade „Dr Ferenc Bodrogvari" kojom grad odaje priznanje za izuzetni doprinos sugrađanima stvaraocima ispod 40 godina.

„Ove godine nagrađeni su Žolt Herceg, autor dokumentarnog filma, inače reporter i urednik Panon RTV-a, među čijim radovima se ističe film „Stopama Radnotija" koji je nagrađen na više festivala, kao i Tamara Kucor, istoričarka umetnosti, kustos Savremene galerije u Subotici koja je autor više izložbi, studija o istoriji umetnosti i dve knjige."

Pannon RTV/ Huszár Dániel

Na sednici Skupštine grada odbornici treba da donesu i odluku o izradi plana turističkog razvoja za grad Suboticu u periodu od 2023. do 2025. godine. Program razvoja treba da bude završen do 15. novembra.

„I dalje smatramo da Subotica, odnosno Palić treba da spadaju među najistaknutije turističke destinacije u državi. U prvom redu zbog graditeljskog nasleđa, odnosno zbog Palića."

Na sednici u četvrtak, od 9 časova, Skupština grada odlučivaće i o četiri kadrovska rešenja.

skupština
Subotica
dr Balint Pastor

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.