Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Slam poezijom i pesmama za Oliverovo izlečenje

2020.10.09
17:36
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je organizovano prikupljanje sredstava za Olivera Pala Gajodija, koji boluje od SMA-1. Pomogli su mladi umetnici, čitali su slam poeziju, pesme i prozu. Organizator je „VIFO".

Dobrotvorno umetničko veče organizovano je u Omladinskom društvenom prostoru „Kerulj be". Umesto ulaznice, oni koji su želeli da pomognu Oliveru Palu Gajodiju, mogli su svoj prilog da stave u jednu kutiju. Na manifestaciji je svoj talenat predstavilo 13 izvođača i publika je od njih mogla da čuje više od 20 književnih dela.

Danijel Pastor: „Doneo sam dve haiku pesme, još jednu pesmu i jedan jednominutni slam. Sve mi je blisko, jer proističe iz mene, pokušavam da skrenem pažnju na socijalne i sopstvene probleme. Pišem prvenstveno iz terapijskih razloga, dakle da napišem sve ono što me okupira."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Žofija Hulo, rukovodilac Omladinskog društvenog prostora „Kerulj be", rekla je da je to odlična prilika da se mladi umetnici pokažu publici: „Ovo dobrotvorno umetničko veče smatram vrlo dobrim programom, jer slam poezija ovde u Subotici nije jedna uobičajena stvar. To veoma privlači mlade, što me posebno raduje."

Čongor Boroš Đevi, organizator Dobrotvorne umetničke večeri, dodao je da bi želeli da ubuduće organizuju ovakve i slične programe: „Naša ideja o umetničkoj večeri nastala je zbog činjenice da je leto nažalost bilo pogođeno Kovidom, pa su mladi ljudi imali veoma malo prilike da bilo šta rade u kulturi, iz tog razloga smo razmišljali o više umetnosti. A dobrotvorno je zbog toga što je sve nas pogodila sudbina dragog malog Olivera."

Organizatori su naglasili da akcija još traje, ako želite da doprinesete oporavku Olivera Pala Gajodija, svoju pomoć možete ubaciti u kutiju smeštenu u kafiću „Thalia", do 16. oktobra.

slam poetry
poezija
Oliver Pal Gajodi
La Liga

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon