Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

2023.05.29
16:47
2023.05.29
17:04
Forrás
Pannon RTV
TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

U kvalifikacionim mečevima Lige šampiona velika je verovatnoća da će u Bačku Topolu stići čuveni evropski timovi, tako da će navijači TSC-a u avgustu uživati u pravom fudbalskom doživljaju.

Navijači bačkotopolskog tima veoma se raduju pobedi svog tima i ponosni su na rezultate TSC-a.

Amor Požar navija sa celom svojom porodicom, odlaze na svaku utakmicu na domaćem terenu, a njihovu dnevnu sobu krasi dres koji su potpisali članovi tima.

„Jako, jako se radujemo što su uspeli da obezbede drugo mesto, i dodatna je radost što su to uspeli kod kuće i što su stanovnici Bačke Topole to videli da se događa jedno čudo. Na kraju, to i nije čudo, ovaj rezultat koji su postigli, koji su izborili, to je njihovo pravo mesto na tabeli.“

TSC je na domaćem terenu igrao nerešeno protiv Vojvodine i tako obezbedio drugo mesto u Superligi Srbije, a sa tim je klub u svojoj 110 godina dugom trajanju postigao istorijski rezultat, jer su sa njim izašli na evropski nivo, na kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona.

„Radovalo bi nas ukoliko bi uspeli nekoliko utakmica da odigramo u ovoj TSC areni, kako bi se zahvalili ljudima koji nas prate, koji su navijali za nas, i zaista suština je u tome da ćemo u Bačku Topolu dovesti Evropu. Što se tiče evropskih nadmetanja, uključićemo se u treće kolo Lige šampiona, mečevi će biti početkom avgusta“ rekao je Sabolč Palađi, generalni direktor TSC-a u Bačkoj Topoli.

U okviru kvalifikacija Lige šampiona kao gosti TSC-a mogle bi biti i tako čuvene ekipe kao što je Olimpik iz Marselja, Braga iz Portugala, PSV Ajndhoven iz Holandije ili Rangers ekipa iz Škotske.

Bačka Topola
TSC
Liga šampiona
Vojvodina

Slične vesti

Najnovije

14:50, Frissítve: 17:03

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.

Najčitanije