Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sledeće nedelje se zaprašuje Potisje protiv komaraca

2019-06-24
20:27
Forrás
Pannon RTV
Tokom vikeda se završava "cvetanje Tise" te zatim može da krene suzbijanje komaraca.

Sledeće nedelje započinje zaprašivanje Sente i više potiskih mesta protiv komaraca, saopštili su nadležni. O tome su raspravljali predstavnici pet potiskih naselja sa predstavnicima izvođača radova. Na proceduru su sve do sada uticali vremenski uslovi, visok vodostaj te cvetanje Tise, te se iz tih razloga zaprašivanje nije moglo ranije obaviti. Stručnjaci kažu da će cvetanje Tise biti završeno tokom vikenda, te od sledeće nedelje može da počne zaprašivanje.

Zamenik gradonačelnika Sente Ištvan Đeri kaže da je za ovu namenu izdvojeno 5 miliona dinara, što se u slučaju potrebe može proširiti.

Potisje
komarci
komarac
suzbijanje
zaprašuje
Senta

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.