Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Slika govori više od hiljadu reči

2019.10.26
22:14
Forrás
Pannon RTV
Foto izložba „Naša baština" otvorena je u prostorijama Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku.

Svaka izložena fotografija priča o jednom trenutku. Osnovna tema izložbe su motivi koji se vezuju za kulturnu baštinu Evrope, te su fotografi iz Erdelja, Vojvodine i Mađarske kroz 24 slike prikazali predele i zgrade koje se odnose na ovu temu. Sa ovom izložbom želeli bi da skrenu pažnju na one vrednosti oko nas kraj kojih svakodnevno prolazimo. Stručni žiri izabrao je fotografije koje se u narednih deset dana mogu pogledati u zgradi Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku.

„Osnovni cilj izložbe bio je da popularišemo mlade mađarske fotografe koji žive na prostoru Karpatskog basena. Njihove radove izložili smo javnosti jer u pripremama za ove fotografije koje su ovekovečile pojedine lepe trenutke, stoje mnogi sati rada, nekoliko stotina sati rada. Smatrali smo da je šteta da deo ovih fotografija zadržimo za sebe, a široj publici priredili smo radost održavanjem ovakve izložbe" kaže Žolt Iloncai, predsednik, Mađarska omladinska organizacija Temišvara, Rumunija.

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku
Subotica
izložba

Slične vesti

Najnovije

12:00, Frissítve: 12:08

Gorivo jeftinije za četiri dinara

Litar evrodizela će do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 201 dinar za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 171 dinara za litar. Nove cene stupiće na snagu od 15 časova.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.