Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Slika govori više od hiljadu reči

2019.10.26
22:14
Forrás
Pannon RTV
Foto izložba „Naša baština" otvorena je u prostorijama Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku.

Svaka izložena fotografija priča o jednom trenutku. Osnovna tema izložbe su motivi koji se vezuju za kulturnu baštinu Evrope, te su fotografi iz Erdelja, Vojvodine i Mađarske kroz 24 slike prikazali predele i zgrade koje se odnose na ovu temu. Sa ovom izložbom želeli bi da skrenu pažnju na one vrednosti oko nas kraj kojih svakodnevno prolazimo. Stručni žiri izabrao je fotografije koje se u narednih deset dana mogu pogledati u zgradi Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku.

„Osnovni cilj izložbe bio je da popularišemo mlade mađarske fotografe koji žive na prostoru Karpatskog basena. Njihove radove izložili smo javnosti jer u pripremama za ove fotografije koje su ovekovečile pojedine lepe trenutke, stoje mnogi sati rada, nekoliko stotina sati rada. Smatrali smo da je šteta da deo ovih fotografija zadržimo za sebe, a široj publici priredili smo radost održavanjem ovakve izložbe" kaže Žolt Iloncai, predsednik, Mađarska omladinska organizacija Temišvara, Rumunija.

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku
Subotica
izložba

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.