Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Smanjenje broja ambulanti u subotičkoj bolnici?

2021.09.27
20:28
Forrás
Pannon RTV
Raste broj pacijenata sa kovidom.

Zamenica direktora subotičke bolnice dr Gordana Krtinić kaže da će vrlo verovatno biti smanjen broj ambulanti od prvog oktobra. U utorak će na kolegijumu učestvovati nadležni iz Doma zdravlja i Subotičke bolnice i doneti odluku o radu poliklinika.

Dr Gordana Krtinić je kazala i da na kovid odeljenjima ima više pacijenata nego pre nedelju dana, njih 56, od kojih je kod 12 kritično i nužan im je respirator.

Ekspert za zarazne bolesti subotičke bolnice je kazala da imaju odličnu saradnju sa novosadskom kovid bolnicom, u ponedeljak je četvoro obolelih od korone transportovano na Mišeluk radi daljeg tretmana.

U subotičkoj bolnici se dnevno napravi gotovo 50 testiranja dnevno, uglavnom svaki deseti pacijent ima potrebu za bolničkim zbrinjavanjem.

"Službe rade još uvek, ali najverovatnije ćemo od prvog morati, i zbog kadrovskih kapaciteta, a i prostornih, biti prinuđeni da smanjimo taj broj. Sutra je sastanak sa Domom Zdravlja oko organizacije prijema odnosno rada polikliničke službe" – kaže dr Gordana Krtinić.

Subotička Bolnica
ambulanta

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.