Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Snažan vetar prouzokovao štetu i u opštini Kanjiža

2020.02.06
18:17
Forrás
Pannon RTV
Vatrogasci su u opštini Kanjiža primili 23 prijave. Vetar je uglavnom rušio drveće i oštetio krovove, ali je više naselja zbog vetra satima ostalo bez struje.

Olujni vetar je prouzrokovao štetu širom Vojvodine. Ispred kuće Gabora Kiša u Horgošu, vetar je isčupao bor visine nekoliko metara. U sredu uveče, intervenisali su lokalni vatrogasci, a kad smo obišli to mesto, Gabor je vadio korenje koje je ostalo u zemlji. Drvo je palo na put, niko nije povređen, oštećeni su samo električni vodovi. "Sinoć oko 18 i 30 čuo sam zvuk motorne testere. Tokom jučerašnjeg dana je bio jak vetar, oluja, pa sam pogledao napolje. Video sam da su vatrogasci tu ispred nas i da seku drvo. Bio sam iznenađen, nisam to očekivao."

Pannon RTV

Zaposleni u Osnovnoj muzičkoj školi u Kanjiži su u četvrtak, dok su dolazili na posao primetili da je staro drvo bora u dvorištu, palo na zgradu. Drvo je nanelo ozbiljnu štetu zgradi Muzičke škole, naime oštećeni su nedavno obnovljeni krov i oluk. Irina Tomišić Ilkić, direktorica Osnovne muzičke škole, Kanjiža: „Strahovali smo na određeni način, bili smo zabrinuti, zbog toga smo pitali stručnjaka koliko je bezbedno to drvo. Tada su nam rekli da drvo ne predstavlja problem dok je njegova krošnja lepa zelena. Ovaj vetar međutim, koji je duvao tokom noći i juče, nije uobičajen."

Pannon RTV

Vetar je izazvao brojne probleme u opštini Kanjiža. Dobrovoljni vatrogasci iz Horgoša i Martonoša, kao i profesionalni vatrogasci iz Kanjiže bili su na terenu ceo dan, uklanjajući drveće sa puteva i pokušavajući da održe bezbednost. Balaž Bajtai, glavni komandant Opštinskog vatrogasnog saveza, Kanjiža: „U Malim Pijacama je bilo dosta stabala koja smo morali da posečemo ispod električnih vodova, kako ih vetar ne bi spojio. Telefonski stubovi su se nagnuli na put. Njih smo povlačili nazad kako se ne bi srušili na put, vezali ih za druga stabla. Na teritoriji Horgoša su srušena stabla prouzrokovala nestanak struje. Tamo je bilo ogromnih borova koji su krenuli prema putu, morali smo da ih odsečemo. Bila su i isključenja struje, mi smo pomogli kod ponovnog uključivanja."

Pannon RTV

Glavni komandant je rekao da bi građani u tim situacijama trebalo da obaveštavaju profesionalne vatrogasce.

Pannon RTV

Juče i tokom noći je u Novom Bečeju bilo jakih naleta vetra koji je na nekim mestima čupao drveće iz korena, ali bilo je i slučajeva gde je srušena ograda. Jutros je vetar donekle popustio, ali u ovom banatskom mestu su još prisutni jaki udari vetra.

Kanjiža
vetar
vatrogasci
šteta

Najnovije

16:06, Frissítve: 16:48

Avantura u zemlji knjiga

Učenici osnovnih škola i ove godine mogu da budu učesnici avanture u zemlji knjiga. Promotivna igra Gradske biblioteke Subotica pod nazivom „Avantura u Zemlji knjiga”, koja za cilj ima popularizaciju čitanja, organizuje se u februaru i martu.

Najčitanije

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.