Ugrás a tartalomra
Pixabay/WiR_Pixs

Soj omikron se pojavljuje u sve više evropskih zemalja

2021.11.28
15:04
2021.11.28
16:39
Forrás
Szerbiai RTV
Evropske zemlje jedna za drugom saopštavaju da se kod njih pojavio soj omikron. Nedavno je u bavarskoj i u Milanu prijavljeno da registrovani zaraženi ljudi koji u organizmu imaju omikron soj korona virusa.

U Nemačkoj je najnovija mutacija virusa, koji je odgovoran za pandemiju, otkrivena kod jednog bračnog para, koji se u sredu vratio kući u Bavarsku, nakon jednog dužeg boravka u Južnoj Africi. Kada su uočili simptome koji ukazuju na infekciju SARS-CoV-2, otišli su na pregled. PCR test je u oba slučaja bio pozitivan. Soj se u međuvremenu pojavio i u Engleskoj i u Holandiji.

omikron
korona virus

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.