Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV

Šoltes: Mađarska vlada pomaže srpskim zajednicama u Mađarskoj

2019-10-11
15:14
Forrás
MTI
Zajedno pomažemo evropsku integraciju Srbije – naglasio je Mikloš Šoltes.

Mađarska vlada pruža svaku pomoć srpskoj zajednici u Mađarskoj za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je državni sekretar zadužen za kontakte sa crkvama i manjinskim zajednicama u Vladi Mađarske. Velika je odgovornost i obaveza srpske zajednice u Mađarskoj je da bude složna i da zajedno sa mađarskom vladom pomogne evropsku integraciju Srbije – rekao je državni sekretar i podsetio da odnosi Mađarske i Srbije dugo nisu bili dobri kao danas.

O stanju u obrazovanju i kulturi Srba u Mađarskoj, on je izjavio da je srpska škola u Batanji ne samo spašena, nego se “lepo razvija”, kao i obrazovne institucije u Lovri i u glavnom gradu. U Segedinu se gradi školski centar, koji može postati vrhunska institucija Srba ne samo u Mađarskoj već i u Srbiji i Bosni i Hercegovini – napomenuo je Šoltes.

Mikloš Šoltes
Mađarska
srpske zajednice

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.