Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV

Šoltes: Mađarska vlada pomaže srpskim zajednicama u Mađarskoj

2019-10-11
15:14
Forrás
MTI
Zajedno pomažemo evropsku integraciju Srbije – naglasio je Mikloš Šoltes.

Mađarska vlada pruža svaku pomoć srpskoj zajednici u Mađarskoj za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je državni sekretar zadužen za kontakte sa crkvama i manjinskim zajednicama u Vladi Mađarske. Velika je odgovornost i obaveza srpske zajednice u Mađarskoj je da bude složna i da zajedno sa mađarskom vladom pomogne evropsku integraciju Srbije – rekao je državni sekretar i podsetio da odnosi Mađarske i Srbije dugo nisu bili dobri kao danas.

O stanju u obrazovanju i kulturi Srba u Mađarskoj, on je izjavio da je srpska škola u Batanji ne samo spašena, nego se “lepo razvija”, kao i obrazovne institucije u Lovri i u glavnom gradu. U Segedinu se gradi školski centar, koji može postati vrhunska institucija Srba ne samo u Mađarskoj već i u Srbiji i Bosni i Hercegovini – napomenuo je Šoltes.

Mikloš Šoltes
Mađarska
srpske zajednice

Slične vesti

Najnovije

17:54, Frissítve: 18:04

Ostaje jesenje vreme

Ovih dana ne možemo očekivati otopljavanje. Pred nama su vetroviti i kišoviti dani. Vikend može doneti topli front sa temperaturama i do 26 stepeni.

Najčitanije

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.