Ugrás a tartalomra

Sport u poznim godinama? Da!

2023.06.14
14:32
2023.06.14
16:42
Forrás
Pannon RTV
Opštinsko udruženje penzionera u Kanjiži organizovalo je sportski susret na salašu „Turu” u Horgošu, gde su penzioneri mogli da se oprobaju u nekoliko sportova. Na manifestaciji je učestvovalo više od 200 ljudi.

Salaš „Turu” u Horgošu bio je pun ljudi u poznim godinama. Svi koji su želeli mogli su da se okušaju u nekom sportu. Tu priliku su penzioneri i iskoristili.

Borbala Dobo Manji, penzionerka, Kanjiža: „Sada su me zvali da idem na ovo bacanje, bacanje novčića, jer sam prvi put bacila prilično dobro i još ne znam kako je ispalo, oni zapisuju i na kraju ćemo vidi kako je sve to ispalo.”

Pored Kanjiže, učesnici su došli i iz Subotice, Bačke Topole, Novog Kneževca, Čoke i Ade. Sportski susret svake godine organizuje drugo udruženje. Ovogodišnji susret je bio devetnaesti.

Ištvan Balint, predsednik Opštiskog udruženja penzionera Kanjiža: „Pikado, šah, kartanje, šutiranje na mali gol u formi fudbala, bacanja na koš, dakle ne kao timska igra, već kao pojedinačno takmičenje, viseće kuglanje, a ima i bacanja novčića.”

Nakon takmičenja organizatori su obezbedili i ukusne zalogaje. Na kraju manifestacije su najbolji pojedinci dobili pehare.

sport
Horgoš

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.