Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sportska hala po svetskim merilima u Adi

2022.12.03
11:45
2022.12.03
16:46
Forrás
Pannon RTV
Juče je predata na korišćenje sportska hala u Adi, koja odgovara standardima 21. veka i opremljena je savremenom opremom. Nakon primopredaje, igrači iz Ade su je svečano otvorili utakmicom.

Karolj Sunđi, sveštenik iz Ade je obavio ceremoniju osveštavanja objekta, nakon čega je započela svečanost.

Ada zauzima nezaobilazno mesto u obrazovanju podmlatka u međunarodnom kontekstu - rečeno je na ovoj manifestaciji.

Jožef Tobiaš, predsednik Muškog rukometnog kluba “Potisje-Pleteks”, Ada: „Možemo reći da smo sada na terenu koji je urađen po evropskom i svetskom standardu. Naša deca, buduće generacije, naši seniorski timovi će igrati na ovom terenu. To je izuzetno važno ne samo za bavljenje sportom, ne samo za rukomet, nego i za zdravlje."

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi opštine Ada, na sportskom objektu je zamenjen kompletan krov, što je koštalo oko 75 miliona dinara.

Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada: „Svrha investicije je bila razvoj sportske infrastrukture u Adi, kako bismo ženskom i muškom rukometnom klubu u Adi pružili mogućnost još kvalitetnijeg rada, ali u isto vreme mi želimo da popularizujemo rekreativni sport."

Finansiranje unutrašnjih radova su podržali Vlada Republike Mađarske i Rukometni savez Mađarske sa više od 85 miliona forinti. Klubovi u Adi od 2019. godine kontinuirano dobijaju podršku kroz prekogranične programe Rukometnog saveza Mađarske.

Ištvan Juhas, sportski direktor Rukometnog saveza Mađarske: „Ako bih mogao jednom rečju da opišem današnji dan, rekao bih, saradnja bez granica. Istina je da su dve zemlje geografski odvojene granicama, što je sasvim prirodno, ali mislim da se naša nacionalna svest ne može zatvoriti u granice”.

Presecanjem svečane trake, korisnici ovog sportskog objekta su mogli da izađu na teren.

Na kraju dana, prvotimci Muškog rukometnog kluba “Potisje-Pleteks” iz Ade su odigrali završnu prvenstvenu utakmicu jesenjeg prvenstva Prve lige Vojvodine protiv ekipe Slavije iz Novog Sada, čiji su početni udarac izveli sportisti svetskog glasa -Zita Galic i Arpad Šterbik.

Ada
sportska hala
Zoltan Bilicki
Karolj Sunđi

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije