Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Sportska subota u Staroj Moravici

2022.05.22
20:23
2022.05.22
20:31
Forrás
Pannon RTV
Održali su takmičenje u ribolovu, gađanju glinenih golubova, streličarstvu i kuglanju, te vožnju motora u slobodnom stilu.
Pannon RTV/Kucor Dejan

Sportska manifestacija je organizovana u sklopu niza programa povodom Dana sela.

Motocikli su jurili na kros stazi u Staroj Moravici, gde je na otvoreni trening došlo šezdesetak motociklista iz Vojvodine, Hrvatske i Mađarske. Ovaj sport je takođe popularan među decom i mladima.

David Vig, Stara Moravica: "Vozim MX 85 kubika, ovo je moja kategorija i ove godine imamo cilj da osvojimo prvenstvo Srbije."

Kros staza u Staroj Moravici je izgrađena 2018. godine, kada je osnovan i lokalni Moto-klub. Svrha današnjeg susreta je treniranje, upoznavanje i druženje.

Mihalj Bezi, sekretar, Moto-klub, Stara Moravica: "Tradicija moto-sporta u Moravici je duga, pamtiću jedan dan još iz detinjstva, dakle još od 80-tih godina u Staroj Moravici je bio prisutan kros motociklizam, nažalost bilo je manjih prekida tokom rata, ali se trudimo da oživimo ovu lepu tradiciju."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Odrasli i deca su se takmičili na Kaliz takmičenju u streličarstvu, oni su došli iz cele Vojvodine, gađali su u metu i životinjske figure u šumovitom prostoru iza Lovačkog doma.

Dominika Telđeši jako voli ova prijateljska takmičenja. 

"Ono što me je privuklo ovoj vrsti takmičenja je što stalno idemo negde drugde, obilazim zemlju sa ovim sportom, sklapam prijateljstva, učimo na svakom takmičenju i koristimo različite vrste meta."

Lovačko udruženje „Fazan" Stara Moravica već 23 godine organizuje  takmičenje u gađanju glinenih golubova. U lovu je sada mrtva sezona, pa je ovo dobra prilika za vežbanje i upoznavanje.

Laslo Pap, sekretar Lovačkog udruženja „Fazan" Stara Moravica: "Jedinstveno je u celoj Srbiji da se ova vrsta takmičenja organizuje samo ovde kod nas, to je tzv. gađanje glinenih golubova tzv. tip parkus, koji oponaša i letenje fazana, let jarebice i trčanje zeca, jer imamo takav disk koji se kotrlja po zemlji dok ostali diskovi lete u vazduh."

Pannon RTV/Kucor Dejan

U subotu je u Staroj Moravici održano i takmičenje u ribolovu i turnir u kuglanju.

Stara Moravica
sport
ribolov
streličarstvo
kuglanje

Slične vesti

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.