Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Sprema se obnova subotičke Bolnice

2018-03-13
19:19
Forrás
Pannon RTV
Prvo će se izraditi planska dokumentacija, kako bi do kraja godine mogli početi radovi celokupne obnove objekta Bolnice.

Pokrajinska vlada je krajem prošlog meseca donela odluku o izdvajanju 22 miliona dinara za izradu planske dokumentacije obnove Opšte bolnice u Subotici. Bolnica je u lošem stanju, potreba za rekonstrukcijom je goruća. Osim pokrajinskih sredstava, Grad Subotica će izdvojiti još 4 miliona dinara za ovu namenu.

Pokrajinski poslanik Saveza vojvođanskih Mađara dr. Bojan Bagi kaže da će od krova do prizemlja biti obnovljena sva odeljenja i rekonstruisana. To znači da će se raditi o investiciji republičkih sredstava u vrednosti više miliona evra, što će po svemu sudeći započeti već krajem godine – dodaje dr. Bagi.

Subotica
Subotička Bolnica

Najnovije

Najčitanije

Gužve na mađarsko-srpskoj granici

Sa mađarske strane na mađarsko-srpskoj granici stvorena je velika gužva zbog prolećnog raspusta u školama u Evropi i gostujućih radnika koji dolaze kući na odmor.

Vodena staništa nestaju

Suša je i dalje glavna briga, ne samo u poljoprivredi. Ugrožava opstanak vodenih staništa i stajaćih voda.

Da li verovati prognozi?

Meteorolozi kažu da nas sutra očekuje kiša. Južni i jugoistočni vetar će ojačati, a temperatura pasti na vrednosti između 11 i 17 stepeni.