Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Sprema se obnova subotičke Bolnice

2018-03-13
19:19
Forrás
Pannon RTV
Prvo će se izraditi planska dokumentacija, kako bi do kraja godine mogli početi radovi celokupne obnove objekta Bolnice.

Pokrajinska vlada je krajem prošlog meseca donela odluku o izdvajanju 22 miliona dinara za izradu planske dokumentacije obnove Opšte bolnice u Subotici. Bolnica je u lošem stanju, potreba za rekonstrukcijom je goruća. Osim pokrajinskih sredstava, Grad Subotica će izdvojiti još 4 miliona dinara za ovu namenu.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Pokrajinski poslanik Saveza vojvođanskih Mađara dr. Bojan Bagi kaže da će od krova do prizemlja biti obnovljena sva odeljenja i rekonstruisana. To znači da će se raditi o investiciji republičkih sredstava u vrednosti više miliona evra, što će po svemu sudeći započeti već krajem godine – dodaje dr. Bagi.

Subotica
Subotička Bolnica

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".

Vakcinacija u Senti dobro napreduje

I u Senti se vakcinacija protiv korona virusa odvija brzim tempom. Skoro 20 odsto građana već je primilo vakcinu. To znači blizu 3000 stanovnika, a danas je vakcinisano još 300 pacijenata.