Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Spuštena je zavesa na „Desire" festival

2021.12.01
08:04
2021.12.01
17:39
Forrás
Pannon RTV
Desetodnevni „Desire" festival u Subotici završen je predstavom pozorišta „Atrium" iz Budimpešte. Ove godine su na ovom međunarodnom regionalnom festivalu savremenog pozorišta izvođene, između ostalih, predstave iz Ciriha, Pirota i Zagreba.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ovogodišnji festival završen je predstavom „Mefisto" sa Robertom Alfeldijem u glavnoj ulozi, u režiji Andraša Urbana. Savremeni muzički kabare u tragovima sadrži Klausa Mana, zapravo nekoliko motiva i problematiku koju je pisac pokrenuo.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Andraš Urban, direktor pozorišta „Kostolanji Deže": „Radnja se dešava u jednom posebnom svetskom istorijskom sistemu, ali sve je to „Mefisto" Klausa Mana, ne prevodi roman, ne ilustruje ga, ali je ovo ipak jedna druga predstava."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kritičar Tamaš Jasai je godinama u nazad stalni gost „Desire"-a. Na predstave putuje iz Segedina putuje, a ove godine je uspeo da uklopi tri predstave u svoje vreme.

„Ono zbog čega dolazimo jeste pre svega atmosfera „Desire"-a i način na koji cela ova stvar funkcioniše, njen etos. Jer u poslednjih desetak godina, od kako „Desire" postoji, siguran sam da su uspeli da stvore jedan brend, na koji moramo da obratimo pažnju."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Ovogodišnji festival bio je duži nego inače, a sve predstave su odigrane pred punom salom.

Desiré
Desire
festival
Subotica
pozorište

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.