Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Spuštena je zavesa na „Desire" festival

2021.12.01
08:04
2021.12.01
17:39
Forrás
Pannon RTV
Desetodnevni „Desire" festival u Subotici završen je predstavom pozorišta „Atrium" iz Budimpešte. Ove godine su na ovom međunarodnom regionalnom festivalu savremenog pozorišta izvođene, između ostalih, predstave iz Ciriha, Pirota i Zagreba.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ovogodišnji festival završen je predstavom „Mefisto" sa Robertom Alfeldijem u glavnoj ulozi, u režiji Andraša Urbana. Savremeni muzički kabare u tragovima sadrži Klausa Mana, zapravo nekoliko motiva i problematiku koju je pisac pokrenuo.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Andraš Urban, direktor pozorišta „Kostolanji Deže": „Radnja se dešava u jednom posebnom svetskom istorijskom sistemu, ali sve je to „Mefisto" Klausa Mana, ne prevodi roman, ne ilustruje ga, ali je ovo ipak jedna druga predstava."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kritičar Tamaš Jasai je godinama u nazad stalni gost „Desire"-a. Na predstave putuje iz Segedina putuje, a ove godine je uspeo da uklopi tri predstave u svoje vreme.

„Ono zbog čega dolazimo jeste pre svega atmosfera „Desire"-a i način na koji cela ova stvar funkcioniše, njen etos. Jer u poslednjih desetak godina, od kako „Desire" postoji, siguran sam da su uspeli da stvore jedan brend, na koji moramo da obratimo pažnju."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Ovogodišnji festival bio je duži nego inače, a sve predstave su odigrane pred punom salom.

Desiré
Desire
Subotica
pozorište

Slične vesti

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.