Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Srazmerno zapošljavanje i kod vatrogasaca

2020.09.22
15:25
Forrás
Pannon RTV
Na zvaničnu obuku za vatrogasce dospeli su i meštani Temerina, Doroslova, Bajše te Budisave.

Uskoro počinje obuka vatrogasaca, na kojoj će biti i meštana Temerina, Doroslova, Bajše te Budisave. Među njima je i Akoš Đeri iz Bajše, koji će uskoro zvanično postati vatrogasac. Dobrovoljno vatrogasno društvo u Bajši je osnovano 1934. godine. Akoš je njegov član još od svojih srednjoškolskih dana, i skoro deceniju je komandir. Još od 2017. godine želi da ode na kurs za vatrogasca, i konačno mu je uspelo, kaže da obuka traje 17 nedelja.

Zahvaljujući posredovanju Saveza vojvođanskih Mađara će u vojvođanskim naseljima biti zaposleno četvoro vatrogasaca iz redova mađarske zajednice, o čemu je visoki funkcioner SVM Balint Pastor nedavno govorio za Pannon TV rekavši da je 11 mladića zatražilo pomoć, a da je na kraju četvoro uspelo da položi prijemni ispit.

Tanjug/Dobó Krisztián

"Proteklih godina smo molili Mađare da se javljaju na konkurse ministarstva unutrašnjih poslova, bilo za policajce, bilo za obuke za vatrogasce. Pre nekoliko meseci se pojavilo saopštenje ministarstva unutrašnjih poslova o prijemu vatrogasaca, jedanaestorica su me potražila jer su konkurisali, a od toga ih je četvoro primljeno" – kaže Balint Pastor koji i dalje ohrabruje mlade vojvođanske Mađare da uzmu učešća na konkursima MUP-a te da zajedno doprinesu srazmernom zapošljavanju.   

vatrogasac
vatrogasci

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.