Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Srbija je učinila važan korak ka EU

2022.01.17
12:34
2022.01.17
12:39
Forrás
Twitter
Na referendumu građani su rekli „DA" za nezavisno pravosuđe.

Pozitivan rezultat referenduma u nedelju, predstavlja važan korak ka priključenju Srbije Evropskoj Uniji – izneo je Oliver Varhelji, komesar EU za proširenje. Građani su glasali sa „DA" za promenu Ustava i nezavisno pravosuđe. Podržavam ovaj korak i ovu privrženost putu ka Evropi – napisao je Varhelji na „Tviteru". Dodao je: u cilju priključenja zemlje, Evropska Unija nastaviće rad sa srpskom vladom.

Novi korak ka Evropskoj Uniji – ovako je Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog Parlamenta ocenio rezultate referenduma o Ustavu u Srbiji. Građani su izglasali promenu Ustava kako bi učinili napredak na polju nezavisnog pravosuđa. Suština i rezultati referenduma odnose se na važnu reformu u oblasti vladavine prava – napisao je na „Tviteru".

Srbija
Evropska Unija
referendum
Oliver Varhelji

Najnovije

14:17, Frissítve: 17:05

Srbija može da koristi mađarska skladišta gasa

Srbija će imati mogućnost da koristi mađarska skladišta prirodnog gasa, kako bi se pripremila za zimu – dogovor o tome su u Budimpešti postigli ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.
18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.