Ugrás a tartalomra

Srbija pouzdan i snažan partner Interpola

2022.10.19
12:57
2022.10.19
15:32
Forrás
Vlada Republike Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al-Raisijem.

Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola, naglasio je tom prilikom da su rezultati Al-Raisija vidljivi i da će MUP Srbije nastaviti da daje punu podršku radu Interpola, pri čemu je čestitao svom sagovorniku na uspešnom predsedavanju Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Al-Raisi je preneo zahvalnost Vulinu na podršci Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu, prihvativši ujedno poziv da u bliskoj budućnosti poseti Beograd i dodatno se uveri u stručnost i kapacitete srpske policije.

Vulin je ponovio da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija.

Na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz ocenu da su, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana odnosi dveju država na najvišem nivou.

Takođe, ukazano je na to da je potrebno te izuzetne odnose dalje unapređivati i produbljivati, posebno kada je u pitanju saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

Al-Raisi je uputio poziv ministru Vulinu da poseti sedište Interpola u skorijoj budućnosti.

Vulin je u razgovoru sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom ponovio da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da su njeno veliko angažovanje na tom planu prepoznali mnogobrojni bilateralni i multilateralni akteri.

Sagovornici su ocenili da je Interpol nezaobilazni faktor u zajedničkoj borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je neophodno da se postojeće baze i alati te organizacije dodatno unapređuju i razvijaju.

Štok je upoznao ministra unutrašnjnih poslova Srbije sa planovima za obeležavanje 100-godišnjice Interpola tokom 2023. godine, dok je Vulin izneo plan obeležavanja ovog jubileja u našoj zemlji.

Generalni sekretar Interpola je poručio da se na Srbiju i srpsku policiju ozbiljno računa kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala.

Srbija
Aleksandar Vulin
Interpol

Najnovije

16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.
14:07

Eskalacija napetosti na Bliskom Istoku

Iran je na Izrael u subotu noću ispalio više od sto dronova i balističkih raketa kao odgovor na izraelski napad na ambasadu u Damasku. Sada je odluka o ratu ili miru u rukama izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.