Ugrás a tartalomra
Vlada Srbije

Srbija pouzdan i snažan partner Interpola

2022.10.19
12:57
2022.10.19
15:32
Forrás
Vlada Republike Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al-Raisijem.

Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola, naglasio je tom prilikom da su rezultati Al-Raisija vidljivi i da će MUP Srbije nastaviti da daje punu podršku radu Interpola, pri čemu je čestitao svom sagovorniku na uspešnom predsedavanju Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Al-Raisi je preneo zahvalnost Vulinu na podršci Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu, prihvativši ujedno poziv da u bliskoj budućnosti poseti Beograd i dodatno se uveri u stručnost i kapacitete srpske policije.

Vulin je ponovio da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija.

Na sastanku je razgovarano i o bilateralnoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz ocenu da su, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana odnosi dveju država na najvišem nivou.

Takođe, ukazano je na to da je potrebno te izuzetne odnose dalje unapređivati i produbljivati, posebno kada je u pitanju saradnja u oblasti unutrašnjih poslova.

Al-Raisi je uputio poziv ministru Vulinu da poseti sedište Interpola u skorijoj budućnosti.

Vulin je u razgovoru sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom ponovio da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da su njeno veliko angažovanje na tom planu prepoznali mnogobrojni bilateralni i multilateralni akteri.

Sagovornici su ocenili da je Interpol nezaobilazni faktor u zajedničkoj borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je neophodno da se postojeće baze i alati te organizacije dodatno unapređuju i razvijaju.

Štok je upoznao ministra unutrašnjnih poslova Srbije sa planovima za obeležavanje 100-godišnjice Interpola tokom 2023. godine, dok je Vulin izneo plan obeležavanja ovog jubileja u našoj zemlji.

Generalni sekretar Interpola je poručio da se na Srbiju i srpsku policiju ozbiljno računa kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala.

Srbija
Aleksandar Vulin
Interpol

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije