Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Srbija: za 24 sata od koronavirusa obolele još 83 osobe

2020-09-24
17:59
2020-09-24
18:12
Forrás
Pannon RTV, Covid19.rs
Epidemiolog, dr Predrag Kon upozorava da je situacija sa koronavirusom i dalje nesigurna.

U poređenju sa jučerašnjim danom, broj registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom u jednom danu, u Srbiji je u blagom porastu. Tokom protekla 24 sata testirano je ukupno 6663 ljudi, od kojih je u 83 slučajeva rezultat bio pozitivan. Jedna osoba je preminula od komplikacija nastalih zbog koronavirusa, povećavajući tako broj umrlih od ove bolesti na 745. Stopa mortaliteta je 2,25 odsto. Trenutno se u bolnicama nalazi 294 pacijenata, 22 osobe su na respiratorima i njihovo stanje je kritično. Od izbijanja epidemije u Srbiji je registrovano 33163 obolelih od koronavirusa. Epidemiolog, dr Predrag Kon je govoreći za Panon televiziju potvrdio da je aktivnost virusa u Srbiji trenutno slaba, ali da moramo biti oprezni, jer broj slučajeva u zemljama u okruženju neprestano raste.

Dr Predrag Kon, epidemiolog: „Trenutno smo se stabilizovali na niskom nivou aktivnosti virusa, međutim situacija je i dalje nestabilna, tojest nesigurna, prvenstveno zbog toga što je virus i dalje prisutan, što otkrivamo i kroz ovaj nadzor koji sprovodimo, kako u školama, tako evo sad i za međunarodne putnike. Dakle imamo import virusa, to je dokazano, imamo pojavu virusa u školama, sve ono gde očekujemo da je lako prenošenje postavili smo - da kažem - barijere virusu, da bi ga usporili što je moguće više, ali je situacija i dalje nesigurna, prvenstveno zbog toga kako se u našoj okolini, znači u zemljama u okruženju, sve više vidi porast te aktivnosti."

koronavirus
Dr Predrag Kon
epidemija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.