Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Srpska deonica pruge Subotica-Segedin mogla bi biti završena ranije od planiranog

2022.01.05
16:34
2022.01.05
18:03
Forrás
Pannon RTV
Izgradnja srpske deonice pruge Subotica-Segedin mogla bi da bude završena znatno ranije nego što je planirano, još pre leta - istakao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

On je dodao da mašine nisu stale ni tokom praznika i da će radovi biti nastavljeni i tokom pravoslavnog Božića. Pripremni radovi su već pri kraju i već je počelo postavljanje šina iz pravca Subotice. U međuvremenu se ulepšavaju zgrade železničkih stanica u Horgošu, Bačkim Vinogradima i Paliću, a biće izgrađeni i planirani podvožnjaci.

Pannon RTV

Mnogi ljudi već čekaju izgradnju železničke pruge Subotica-Segedin, jer će moći brzo i komotno da stignu ne samo do Mađarske već i do susednih naselja.

Andraš Kenjereš: „Jedva čekamo da se otvori, tako da ćemo imati priliku da stignemo do Mađarske za nekoliko minuta. Isto tako i do Subotice za nekoliko minuta, da sednemo u Pelivan na sladoled, da jedemo u Hagiju u Segedinu ili da odemo na Letnje igre u Segedinu."

Klara Suvajdžić se nada da će moći češće da posećuje svoju decu koja žive u Mađarskoj.

„To je zaista dobra prilika za mene da stignem do svoje dece. Ja sam sa Palića i biće jako dobro da sa njim stignem do Segedina, pa čak i do Budimpešte, jer tamo žive moja deca. I biće mi to veliko zadovoljstvo."

Pannon RTV

Radovi na deonici od Subotice do granice su u punom jeku, zahvaljujući čemu pruga može da bude završena mnogo ranije od roka, već do početka leta - rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice. Biće obnovljene i železničke stanice, a prevoz će biti olakšan podvožnjacima. Dva lifta u izgradnji već se vide kod podvožnjaka na Paliću, što olakšava dolazak do perona osobama sa posebnim potrebama.

„Pripremni radovi su završeni ili su veoma blizu završetka. Ovde vidimo nasip, postavljen je. Počelo je i postavljanje šina iz pravca Subotice. Ova tehnologija je toliko moderna da je sa ovim mašinama koje su već ovde u Subotici moguće postaviti jedan kilometar šina dnevno. Za skoro mesec dana i ovaj posao će biti završen. Vidi se da stoje i stubovi koji opslužuju električne i nadzemne vodove, grade se potporni zidovi perona."

Pannon RTV

Zamenik gradonačelnika je rekao da su počeli radovi i na mađarskoj deonici pruge, ali još ne znaju kada se očekuje da bude završeno. Na srpskoj deonici, međutim, moći će se putovati već tokom leta.

Subotica-Segedin
pruga
Imre Kern

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!