Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Šta ćeš biti kad odrasteš? Indiana Džons?

2021.01.29
10:41
Forrás
Pannon RTV
Mnoga deca želela bi da postanu arheolog, koji istražuje tajne prošlosti, prolazi kroz sve vrste pustolovina i pronalazi blago. No, da li je to zaista posao jednog arheologa?

Odgovor na ovo pitanje možemo dobiti i na izložbi Gradskog muzeja Subotica pod nazivom „Arheološka upoznavalica".

Za decu je otvorena interaktivna izložba u Gradskom muzeju Subotica. Izložba pod nazivom „Arheološka upoznavalica" otvorena je za decu od 3 do 10-12 godina, koja čak mogu videti donju vilicu mamuta ili kljove mamuta.

Izložba je interaktivna. Deca prvo nauče osnove arheologije, a zatim sakupljaju artefakte na velikom travnatom lokalitetu. Ovde ima kostiju, komada keramike i smeća. Deca mogu naučiti ponešto o starom načinu gradnje kuća, mogu videti drevni nakit, posuđe i životinjske kosti. Najuzbudljivije je, međutim, definitivno videti mamutske kljove.

Gradski muzej
arheologija

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.