Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Stalna izložba umetnika iz Horgoša u lokalnom Domu kulture

2021.04.17
15:55
Forrás
Pannon RTV
Dela osam umetnika poreklom iz Horgoša mogu se pogledati i kupiti.

Ideja potiče od slikara Ištvana Fujkina, takođe poreklom iz Horgoša. Izložbu je otvorio Erne Nemet, a program otvaranja je obogaćen kompozicijama koje su na violini izveli Luca Tilinko i Ferenc Čonka.

Nora Šoš, koordinator programa, Dom kulture, Horgoš: „Ovo je stalna postava, što znači da se može pogledati bilo kojeg dana u godini tokom radnog vremena Doma kulture. Tako da bilo ko može ući i pogledati ove radove u bilo kojem trenutku. Izložba je vrlo živopisna, moram reći da dve stvari karakterišu ovu izložbu, pre svega da su svi umetnici poreklom iz Horgoša, pa su se vratili svojim korenima, a druga je raznolikost i jedinstvenost koja je karakteriše. Svaki stvaralac ima drugačiju tehniku ​​i stil, i upravo to čini lepotu stvari. "

Horgoš
dom kulture
izložba
Ištvan Fujkin

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.