Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Stalna izložba umetnika iz Horgoša u lokalnom Domu kulture

2021.04.17
15:55
Forrás
Pannon RTV
Dela osam umetnika poreklom iz Horgoša mogu se pogledati i kupiti.

Ideja potiče od slikara Ištvana Fujkina, takođe poreklom iz Horgoša. Izložbu je otvorio Erne Nemet, a program otvaranja je obogaćen kompozicijama koje su na violini izveli Luca Tilinko i Ferenc Čonka.

Nora Šoš, koordinator programa, Dom kulture, Horgoš: „Ovo je stalna postava, što znači da se može pogledati bilo kojeg dana u godini tokom radnog vremena Doma kulture. Tako da bilo ko može ući i pogledati ove radove u bilo kojem trenutku. Izložba je vrlo živopisna, moram reći da dve stvari karakterišu ovu izložbu, pre svega da su svi umetnici poreklom iz Horgoša, pa su se vratili svojim korenima, a druga je raznolikost i jedinstvenost koja je karakteriše. Svaki stvaralac ima drugačiju tehniku ​​i stil, i upravo to čini lepotu stvari. "

Horgoš
dom kulture
izložba
Ištvan Fujkin

Najnovije

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.

U Novoj Crnji obeležen Dan sela

Banatsko naselje Nova Crnja juče je obeležilo Dan sela. Izostali su susreti Crnjana, ali je celodnevni program u organizaciji Saveta mesne zajednice pratio veliki broj meštana.