Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Stanje na graničnim prelazima se menja iz sata u sat

2019-11-10
18:32
Forrás
Pannon RTV
U nedelju u podnevnim satima automobili su brzo prolazili na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu.

Ulazak i izlazak iz Srbije je bio dinamičan ali na ulazu u Mađarsku se stvorio zastoj, tako da se red vozila spojio između dve granice.

Žolt Kovač iz Segedina i njegova supruga redovno dolaze u Suboticu. Prema njihovim rečima, kada putuju u Srbiju, uvek koriste granični prelaz Horgoš-Reske na autoputu: “Jednom mesečno dolazimo u kupovinu na subotičku pijacu i ovo je brz granični prelaz.”

Zbog srpskog državnog praznika, u ponedeljak se na srpsko-mađarskoj granici očekuje intenzivniji saobraćaj – rekao je Vukan Papić pomoćnik komandira na graničnom prelazu Horgoš: “Tokom vikenda na graničnom prelazu Horgoš nije bilo većeg zadržavanja, ni na ulazu ni na izlazu. Očekuje se da će se saobraćaj povećati u ponedeljak, kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje, jer je to neradni dan kod nas i širom Evrope. Zbog toga može doći do gužve u putničkom saobraćaju, na izlazu i ulazu u Srbiju.”

Vreme čekanja može varirati iz minute u minut. Nadležni organi savetuju da se pre polaska na put informišete o prometu na graničnim prelazima ili koristite manje granične prelaze.

granični prelaz
Horgoš-Reske

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.