Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Stipendija za srednjoškolce u Novom Kneževcu

2021.06.19
14:32
2021.06.19
17:45
Forrás
Pannon RTV
Dodeljene su stipendije za 58 srednjoškolaca iz Novog Kneževca koje je uručilo Udruženje za bolji Novi Kneževac u lokalnoj biblioteci. Za realizaciju ovog programa jednokratne podrške zaslužna je mađarska vlada.

Emeše Mihok, učenica iz Novog Kneževca, takođe je dobila jednokratnu stipendiju. Rekla je da je vrlo zadovoljan podrškom jer ovaj novac može koristiti u nekoliko namena.

Podrška je takođe velika pomoć za roditelje. Suzana Bajus: „Moj stariji sin već ide na fakultet, već je dobio stipendiju od Udruženja za bolji Novi Kneževac. Sad moj mlađi sin ide u srednju školu, dobija istu stipendiju i jako smo srećni zbog njega jer svaki dinar dobro dođe."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Udruženje za bolji Novi Kneževac već godinama podržava srednjoškolce koji žive na teritoriji opštine i pohađaju školu na mađarskom nastavnom jeziku, rekla je Čila Oros Urban, predsednica Udruženja. Dodala je: "Odlučili smo se za stipendiranje srednjoškolaca jer oni kasnije kada se nalaze na fakultetu, mogu stvarno dobiti stipendije i iz drugih izvora, ali naše srednje škole nemaju puno mogućnosti za dobijanje stipendija."

Organizator je dodao da je za ovu mogućnost da se podrže učenici zaslužna mađarska vlada.

Novi Kneževac
stipendija
stipendije

Najnovije

14:43

Izložba na kraju sela

U Belom Blatu u nedelju je otvorena nesvakidašnja likovna izložba. Slikarka Valentina Vencel svoje radove izložila je na kraju banatskog sela, među kupama trske.

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.