Ugrás a tartalomra
Csubrilo Zoltán

Stiže leto – za vikend se očekuje i 30 stepeni

2020-06-02
20:14
Forrás
Pannon RTV
Za one kojima je dosta hirovitog vremena, Republički hidrometeorološki zavod ima dobre vesti: od srede će se stabilizovati prilike u regionu i stiže suvo vreme.

Za vikend živa u termometru može da skoči i do 30 stepeni. Sutra je još moguća povremena pojava pljuskova i oluja u našem području, dok će najviša temperatura iznositi 20 stepeni. U četvrtak će već biti 25 stepeni, i neće biti izgleda za kišu na prostoru Vojvodine. Prema dugoročnoj progonozi tokom juna ne treba očekivati ozbiljniji pad temperature, mogući su kišni periodi, ali se čini da se vremenske prilike postepeno usklađuju sa dolaskom meteorološkog leta.

Ove godine tokom leta imaćemo toplih dana, ali kanikula stiže tek od sredine jula – objavio je Republički hidrometeorološki zavod. Leto će biti suvo, a najviše za dva stepena će biti toplije od prosečnih temperatura. Prema prognozama od 30-tog možemo računati najviše na 55 dana tropskih vrelina, kada će živa preći 30 stepeni. Početak jeseni će biti topao, možemo očekivati pravo indijansko leto. Ovog meseca, odnosno u junu, vreme će još biti promenljivo, kada će se smenjivati sunčani i oblačno-kišoviti dani.

leto
vremenska prognoza

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.