Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Stiže napad krompirovog moljca

2020.08.14
16:02
2020.08.14
16:44
Forrás
Pannon RTV
Zreli krompir poljoprivrednici treba što pre da pokupe i da ga čuvaju na odgovarajućem mestu.

U narednih deset dana se očekuje intenzivan napad krompirovog moljca, jer u postavljenim feromonskim klopkama sve više leptirova - upozoravaju Poljoprivredna stručna služba i Prognozno-izveštajna služba za zaštitu bilja. Treća i četvrta generacija štetočina se preklapaju, pa se može očekivati povećana šteta - upozoravaju stručnjaci. Preporučuje se da poljoprivrednici što pre pokupe zreli krompir  i da skladište na odgovarajućem mestu, a na biljkama koje su još u razvoju treba da preduzmu sve potrebne mere zaštite bilja. Kod hemijskog tretmana, potrebno je strogo poštovati prehrambeno-bezbednosno vreme čekanja, jer većina hemikalija zahteva period čekanja od sedam dana.

krompir
krompirov moljac

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.