Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Stižu prvi preliminarni izborni rezultati

2018.11.05
11:06
Forrás
Szerbiai RTV
Izbori za manjinske nacionalne savete u Srbiji su protekli u redu, a stižu i prvi nezvanični rezultati.

Juče su održani izbori za manjinske nacionalne savete u Srbiji. Izbori su protekli bez značajnijih problema, objavila je Republička izborna komisija. Jedino je u Vranju zabeležen incident, kada je nakon provokacija upućenih biračkom odboru došlo do napada na predsednika biračkog odbora.

Prvi nezvanični rezultatima, od onih manjina kod kojih se izbor vršio direktnim glasanjem, već postoje kod bunjevačke, mađarske, albanske i bošnjačke nacionalne manjine. Najveća izlaznost do glasačkih kutija zabeležena je kod Mađara i Bunjavaca. Prema preliminarnim rezultatima, kod njih se neće menjati rukovodstvo nacionalnih saveta. Izlaznost Bunjevaca je bila oko 20, a Mađara oko 36 posto.
Albanski nacionalni savet se sastoji iz 15 članova, za čega se nadmetalo 6 lista, dok se kod Bošnjaka 4 liste nadmetalo za 35 članova nacionalnog saveta.

izbori
nacionalni saveti
rezultati

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.