Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sto dana Skupštine opštine Bečej

2020-12-01
17:20
2020-12-01
17:36
Forrás
Pannon RTV
Za sto dana, Skupština opštine Bečej u novom sazivu održala je pet sednica. Dosadašnji rad i koalicionu saradnju, danas je na konferenciji za novinare ocenio Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej.
Pannon RTV

Kao i širom Vojvodine, tako je i u Bečeju novo rukovodstvo formirano 21. avgusta. Koaliciona saradnja sa Srpskom naprednom strankom, koja je započeta već ranije, postavljena je na nove temelje - rekao je na konferenciji za novinare Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej iz redova SVM-a: „Svakodnevno sam u kontaktu sa predsednikom Opštine i sve odluke donosimo konsenzusom. Naravno, rasprave postoje, ali zašto u politici ne bi bile rasprave? Umetnost politike i tajna naših dobrih odnosa leži u činjenici da te rasprave možemo rešavati civilizovano."

Pannon RTV

Očekuje se da će Skupština ponovo zasedati sredinom meseca, kada će na dnevnom redu biti i budžet za narednu godinu.

„Naš budžet za 2021.godinu bih okarakterisao kao oprezno optimističan. Rashode treba smanjiti, jer virus neće automatski nestati od 1. januara, dakle njegov uticaj će se i dalje osećati u ekonomiji i društvu, a to će se odraziti i na budžetu. I dalje razmišljamo o razvojnim projektima, ali za njih tražimo spoljne izvore finansiranja."

Od formiranja Skupštine opštine Bečej u novom sazivu, odbornici su na 5 sednica doneli odluku u 112 slučajeva.

skupština
opština
Bečej
Igor Kiš
predsednik
SVM
sednica
zaseda

Najnovije

Najčitanije